Skip to content

Συχνές Ερωτήσεις

Έχετε κάποια ερώτηση; Παρακάτω μοιραζόμαστε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε την απάντηση που αναζητάτε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ.

Ναι, η μαστίχα είναι 100% φυσική. Είναι η ρητίνη που εκκρίνεται από το μαστιχόδεντρο Pistacia lentiscus var chia.

Ναι, αποτελεί σίγουρα μία υπερτροφή, γιατί 1g την ημέρα έχει αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση στην υγεία μας.

Όχι, η μαστίχα δεν περιέχει γλουτένη.

Όχι, η μαστίχα δεν περιέχει λακτόζη.

Όχι, η μαστίχα δεν περιέχει ζάχαρη.

Όχι, η μαστίχα δεν περιέχει αλλεργιογόνα.

Ναι, η Μαστίχα είναι 100% φυτικής προέλευσης.

Ναι, η μαστίχα είναι κατάλληλη για διαβητικούς, ωστόσο, εάν επιλέξετε τα μασώμενα δισκία, ενημερώστε το γιατρό σας. Η υπερκατανάλωση μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, καθώς η δεξτρόζη είναι ο δεσμευτής δισκίου που χρησιμοποιείται σε αυτό το συμπλήρωμα.

Όλες οι κλινικές δοκιμές μας έχουν διεξαχθεί σε ενήλικες και ακόμη και σε πολύ υψηλές δόσεις (5 g / ημέρα) για 6 μήνες, έχει αποδειχθεί ότι είναι απολύτως ασφαλής και χωρίς παρενέργειες. Η Μαστίχα είναι ένα 100% φυσικό προϊόν και δεν περιέχει αλλεργιογόνα.

Δεν έχουν διεξαχθεί κλινικές δοκιμές με έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, καθώς ούτε και  με παιδιά. Ωστόσο, στην Ελλάδα χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε τέτοιες καταστάσεις, ειδικά από έγκυες γυναίκες που παρουσιάζουν φούσκωμα, πόνο στο στομάχι και καούρα ως μία φυσική λύση, αφού συμβουλευτούνε φυσικά πρώτα το γιατρό τους. Οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες και τα παιδιά θα πρέπει να ενημερώνουν το γιατρό τους πριν τη χρήση! Για εγκύους / θηλάζουσες γυναίκες και παιδιά προτείνουμε τη σκόνη που περιέχεται στις 100% κάψουλες με Μαστίχα.

Όλες οι κλινικές δοκιμές μας έχουν διεξαχθεί σε ενήλικες και ακόμη και σε πολύ υψηλές δόσεις (5 g / ημέρα) για 6 μήνες και έχει αποδειχθεί ότι είναι απολύτως ασφαλής χωρίς παρενέργειες.

 Η Μαστίχα είναι 100% φυσική και μπορεί να καταναλώνεται καθημερινά για όσο διάστημα επιθυμείτε.

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής αρνητικές αλληλεπιδράσεις και αντενδείξεις. Η Μαστίχα δρα βέλτιστα σε χαμηλό pH στο στομάχι και για αυτό συνιστούμε να μην καταναλώνετε ταυτόχρονα με αντιόξινα

Ναι, η μαστίχα εκτός από μόνο της μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικός ενισχυτής της δράσης των φαρμάκων. Για παράδειγμα, σύμφωνα με κλινικές μελέτες, η μαστίχα ενισχύει την επίδραση του τριπλού σχήματος για τη θεραπεία του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού κατά 17,5%.

Ναι, ωστόσο, περιμένετε πάντα 30 λεπτά πριν καταναλώσετε ένα δεύτερο προϊόν ώστε να διατηρήσετε την αποτελεσματικότητά τους. Σε κάθε περίπτωση, σας προτείνουμε να ζητήσετε τη συμβουλή των γιατρών σας.

Περισσότερα

Η Μαστίχα δρα βέλτιστα σε χαμηλό pH στο στομάχι και γι ‘αυτό συνιστάται να καταναλώνεται 30 λεπτά πριν από το γεύμα. Τα μασώμενα δισκία πρέπει να καταναλώνονται μετά το φαγητό εάν στοχεύεται η στοματική υγιεινή.

Η κατανάλωση μαστίχας μετά το φαγητό δε θα επιφέρει κάποια αρνητική επίδραση. Σε περίπτωση που καταναλώσετε τις κάψουλες ενδέχεται να μην ανοίξουν στο στομάχι ώστε να απελευθερωθεί η μαστίχα, εάν τις καταναλώσετε μετά το φαγητό. Αντιθέτως, τα μασώμενα δισκία πρέπει να καταναλώνονται μετά το φαγητό εάν στοχεύεται η στοματική υγιεινή.

Δεν προτείνουμε να καταναλώνοται σε ηλικίες κάτω των 3 ετών γιατί ενδέχεται να πνιγούν πολύ εύκολα. Επίσης τα τρόφιμα που δίνονται στα βρέφη είναι πολύ συγκεκριμένα και αυστηρά εγκεκριμένα. Τα μικρά παιδιά (ηλικίας 3-6 ετών) πρέπει πάντα να παρακολουθούνται ενώ καταναλώνουν τρόφιμα μικρού μεγέθους.

Τα προϊόντα είναι κατάλληλα για παιδιά άνω των 3 ετών εάν δεν επιφέρουν αλλεργίες. Αν και η τονωτική λοσιόν είναι 100% φυσικό προϊόν, περιέχει δύο φυσικά αλλεργιογόνα, την λινολοόλη (linalool) και το λιμονένιο (limonene). Η τονωτική λοσιόν χρησιμοποιείται συνήθως ως καθαριστικό / καταπραϋντικό νερό. Επίσης, το σαπούνι, όπως όλα τα φυσικά σαπούνια, παρασκευάζεται από τη διεργασία σαπωνοποίησης. Και τα δύο προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά την έγκριση παιδιάτρου, δεδομένου ότι ενδέχεται τα παιδιά να έχουν κάποια ευαισθησία στα συγκεκριμένα φυσικά συστατικά. Όλα τα συστατικά αναγράφονται στις συσκευασίες των προϊόντων.

Τα προϊόντα στοματικής υγιεινής είναι κατάλληλα για παιδιά άνω των 3 ετών, εφόσον δεν έχουν αλλεργία ή ευαισθησία σε κάποια συστατικά που εμπεριέχονται. Όλα τα συστατικά αναγράφονται στις συσκευασίες των προϊόντων. Τα μικρά παιδιά (3-6 ετών) πρέπει πάντα να επιβλέπονται κατά τη χρήση των προϊόντων αυτών. Σε περίπτωση κατάποσης ενημερώστε άμεσα τον γιατρό σας. Τα προϊόντα gingivaction περιέχουν φθόριο. Το φθόριο έχει εγκριθεί για χρήση σε προϊόντα στοματικής υγιεινής για παιδιά. Η οδοντόκρεμα multiaction δεν περιέχει φθόριο.

Η οδοντόκρεμα GINGIVACTION περιέχει φθόριο και στοχεύει κυρίως στη φροντίδα των ούλων. Η οδοντόκρεμα MULTIACTION , σε μορφή γέλης, έχει φρέσκια γεύση και βοηθά στη διατήρηση της στοματικής υγιεινής χωρίς φθόριο και μενθόλη, καθιστώντας την κατάλληλη για ομοιοπαθητική.

Όλα τα προϊόντα στοματικής υγιεινής είναι χωρίς γλουτένη και είναι κατάλληλα για άτομα άνω των 3 ετών.

Όλα τα προϊόντα είναι πάνω από 95% φυσικά.

Όχι, ωστόσο το προϊόν μας Σκόνη Μαστίχας περιέχει 39% ινουλίνη που είναι πρεβιοτικό. Η ινουλίνη είναι μια φυτική ίνα από ρίζες κιχώριο (ραδίκι) που βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου ενισχύοντας την ανάπτυξη καλών βακτηρίων (προβιοτικά). Αυτό το προϊόν μπορεί να χορηγηθεί αντί πρεβιοτικών, ενώ ιδανικά όταν η σκόνη Μαστίχας συνδυάζεται με γιαούρτι μπορεί να αντικαταστήσει τη χορήγηση προβιοτικών από το στόμα (ή μπορεί να υποστηρίξει περαιτέρω την πρόσληψη προβιοτικών).

Ο μηχανισμός δράσης μεταξύ Μαστίχας και φυτικών ινών είναι πολύ διαφορετικός, επομένως δεν μπορούν να συγκριθούν. Οι φυτικές ίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην πεπτική υγεία, μέσω της πρεβιοτικής τους επίδρασης. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος, διατηρώντας την κίνηση του εντέρου ομαλή και τακτική. Η μαστίχα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση και έχει ευεργετική επίδραση στα έντερα και τις στομαχικές διαταραχές. Όταν η μαστίχα καταναλώνεται δημιουργεί μια προστατευτική μεμβράνη και μέσω της αντιμικροβιακής και αντιφλεγμονώδους δράσης της, χρησιμοποιείται ως μέσο ανακούφισης του γαστρεντερικού πόνου. Παράλληλα, η Μαστίχα αναστέλλει την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων και λόγω της ισχυρής αντιβακτηριακής της δράσης αποδεικνύεται ότι εκριζώνει το Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Μόνο η σκόνη Μαστίχας, λόγω της περιεκτικότητάς της σε ινουλίνη, μπορεί να συγκριθεί με τις φυτικές ίνες, και όπως όλες οι φυτικές ίνες, οι οποίες αποτελούν την «τροφή» των ευεργετικών βακτηρίων (πρεβιοτική λειτουργία – βοηθώντας την ανάπτυξη υγιών βακτηρίων του εντέρου). Με άλλα λόγια, η ινουλίνη βοηθά στην ανάπτυξη προβιοτικών, έτσι ώστε το πεπτικό σύστημα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Ως εκ τούτου, η σκόνη Μαστίχας μπορεί να χορηγηθεί αντί πρεβιοτικών για την προώθηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου. Επιπλέον, όταν η σκόνη μαστίχας αναμιγνύεται και καταναλώνεται με γιαούρτι, μπορεί να αντικαταστήσει τη χορήγηση προβιοτικών από το στόμα.

Ναι, το SIBO είναι το  αποτέλεσμα σειράς γαστρεντερικών διαταραχών – πεπτικών παθήσεων, όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου (IBS), νόσο του Crohn & κοιλιοκάκη. Συνιστούμε να λαμβάνετε 6 κάψουλες (3 κάψουλες X 2 φορές) καθημερινά για 8 εβδομάδες, 30 λεπτά πριν από το κύριο γεύμα.

Προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε προϊόντα τα οποία καταναλώνονται από όλους. Για παράδειγμα: Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να καταπιούν ή δυσκολεύονται να καταπιούν μια κάψουλα ή άλλοι που προτιμούν να ενσωματώνουν το δραστικό συστατικό στη διατροφή τους (σε μορφή σκόνης) ή που θέλουν ένα προϊόν που καταναλώνεται εν κινήσει, π.χ. εύκολα & χωρίς νερό (το μασώμενο δισκίο). Επομένως, ο καταναλωτής έχει την ευχέρεια να αποφασίσει ποια μορφή συμπληρώματος ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής του. Όλα τα προϊόντα μας βασίζονται σε αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών μας.

Με βάση τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών που έχουν διεξαχθεί, έχουμε αναπτύξει αντίστοιχο πίνακα με ακριβείς οδηγίες και προτάσεις χορήγησης. Συγκεκριμένα, υπάρχει ένας λεπτομερής πίνακας που δείχνει τις ακριβείς προτάσεις χορήγησης όσον αφορά τη δοσολογία και τη διάρκεια, ανά μορφή προϊόντος και ανά ασθένεια. Δείτε περισσότερα εδώ

Κατά τη σύγκριση των δύο προϊόντων, η κύρια διαφορά τους έγκειται στη συγκέντρωση της καθαρής μαστίχας. Οι κάψουλες 100% περιέχουν μόνο μαστίχα σε μορφή σκόνης: επομένως υπάρχει 100% σκόνη με Μαστίχα Χίου. Και στα δύο προϊόντα οι κάψουλες είναι φυτικής προέλευση και αποτελούνται από υπρομελλόζη. Οι κάψουλες 80% έχουν αναπτυχθεί κυρίως προς όφελος της χαμηλότερης τιμής του προϊόντος: εδώ η περιεκτικότητα σε καθαρή Μαστίχα είναι 80%. Συγκεκριμένα, τα συστατικά της κάψουλας 80% είναι: Μαστίχα Χίου (Pistacia lentiscus var. Chia) 280mg, Αντισυσσωματικός παράγοντας: Στεατικό μαγνήσιο, Σταθεροποιητής: Κυτταρίνη. Και τα δύο προϊόντα κάψουλας αποτελούνται από υπρομελλόζη (HPMC).

Και στα δύο προϊόντα αναγράφεται 350 mg στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας όπου αναφέρονται στη συνολική περιεκτικότητα εντός κάθε κάψουλας. Οι κάψουλες 100% περιέχουν μόνο Μαστίχα σε μορφή σκόνης, ως εκ τούτου η συνολική περιεκτικότητα των 350mg μίας κάψουλας αντιστοιχεί σε καθαρή μαστίχα. Στην κάψουλα 80%, η καθαρή περιεκτικότητα σε Μαστίχα είναι 80% επί του συνολικού περιεχομένου, καθώς υπάρχουν επίσης μερικά επιπλέον συστατικά ως έκδοχα. Συνεπώς, στην κάψουλα 80% το περιεχόμενο σε Μαστίχα είναι 280 mg  και τα υπόλοιπα 70 mg είναι τα έκδοχα (Αντισυσσωματικός παράγοντας: Στεατικό μαγνήσιο, Σταθεροποιητής: Κυτταρίνη).

espa banner logo