Skip to content

Μαστίχα Χίου:
H Ελληνική Yπερτροφή

atrofnature_mastiha_why_mastiha_about_new_2

Ταυτότητα

Η μαστίχα Χίου είναι η φυσική ρητίνη του μαστιχόδεντρου Pistacia Lentiscus var. Chia, που καλλιεργείται αποκλειστικά στη Νότια Χίο. Η καλλιέργειά της χαρακτηρίζεται από μία παραδοσιακή, ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία παραγωγής. Στη μαστίχα Χίου έχει απονεμηθεί ο χαρακτηρισμός προϊόντος ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

atrofnature_mastiha_why_mastiha_about_new4
atrofnature_mastiha_about_logos
atrofnature_mastiha_about_image3
Αναπαραγωγή Βίντεο

Ιδιότητες & Πλεονεκτήματα

Πολλές δημοσιευμένες διεθνείς κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η Μαστίχα είναι ένα φαρμακευτικό φυσικό προϊόν που παρουσιάζει ισχυρή:

atrofnature_mastiha_about_check_icon

Αντιμικροβιακή δράση

atrofnature_mastiha_about_check_icon

Αντιφλεγμονώδη δράση

atrofnature_mastiha_about_check_icon

Αντιοξειδωτική δράση

Περαιτέρω μη κλινικές μελέτες περιλαμβάνουν την επίδραση
της Χίου Μαστίχα έναντι:

atrofnature_mastiha_about_check_icon

Διαβήτη

atrofnature_mastiha_about_check_icon

Λιπώδους Διήθησης

atrofnature_mastiha_about_check_icon

Καρκινώματος και
ανάπτυξης όγκων

Κλινικές μελέτες

Κύριες δημοσιευμένες μελέτες από την βάση μελετών

1. Chios Mastic Gum: A Plant-produced Resin Exhibiting Numerous Diverse Pharmaceuticaland Biomedical Prοperties. K. Dimas et al., in vivo26: 777-786 (2012).

2. “Antimicrobial Activity of the Essential Oil of Mastiha Gum (Pistacia lentiscus var. chia) on Gram Positive and Gram Negative Bacteria in Broth and in Model Food System”, Chrysoula C. Tassou and G. J. E. Nychas, International Biodeterioration & Biodegradation (1995), 36, 3-4, p.411.

3. “Biological activity of saliva against in vitro LDL oxidation after chewing commercial chewing gums” N. Andrikopoulos, A. Kaliora, A. Assimopoulou, V. Papageorgiou.Ital. J. Food Sci. (2002), 3, Vol.14, p. 279-290

4. “Evaluation of xerostomy degree in elderly patients with entire dentures”,V. Anastasiadou, Mouth Magazine (2002), 30

5. “Chios Mastiha and oral hygiene. I: A possible measure for decrease microbial plaque formation” Topitsoglou-Themeli V, Dangalis P, Lambrou D, Hell. Stom. Chron. (1984), Vol.28, p. 166-170.

6. “Chios Mastiha and oral hygiene. II: Differentiation in microbial plaque formation” Topitsoglou-Themeli V, Kolokotronis A, Dangalis P, Lambrou D. Pedodontia (1985), Vol. 2, p. 56-59.

7. “Mastiha gum Inhibits Bacterial Grow in Oral Cavity”, Munemoto Fukazawa, Keiso Takahashi, Kazuyuki Watanabe, Hitoshi Motohira, Shigeru Amano, Kuniyasu Ochiai and Takashi Miyata, Journal of the Japanese Society of Periodontology (2001), Vol. 43, Issue 13(4) p. 86. 

8. “A Pilot Study on Anti-Plaque Effects of Mastiha Chewing Gum in Oral Cavity”, Keiso Takahashi, Munemoto Fukazawa, Keiso Watanabe, Kuniyasu Ochiai Hirofumi Nishikawa and Takashi Miyata, Journal of Periodontology (2003), Vol. 7, No. 4 p. 507-511. 

9. “Double blind randomized control test for the usefulness of Mastiha compound dentifrice agains periodontitis under using sonic toothbrush”, Watanabe Hisashi, Hagiwara Satsuki, Fukuda Motohisa, Yuichi Izumi, Tamura Noriko, Suzuki Masamitsu, Kawasaki daisuke, Fukahori Masahiro, Yakuri to chiryo (2010), Vol. 38, No. 10,p p. 915-925.

10. “A double blind trial of Mastiha and placebo in treatment of duodenal ulcer”, Μ. Al-Habbal, Ζ. Al-Habbal, F. Huwez, Proceedings of 3th International Conference on Islamic Medicine, Istabul, Turkey, (1984), p. 105.

11. “A double-blind controlled clinical trial of Mastiha and placebo in the treatment of duodenal ulcer”, Al-Habbal MJ, Al-Habbal Z, Huwez FU, Clin. Exp. Pharmacol. Physiol. (1984), No 11 Vol. 5, p. 541-544.

12. “Mastiha in treatment of benign gastric ulcer” Huwez FU, Al-Habbal MJ, Gastroenterol Jpn. (1986), Vol. 3, no.21, p. 273-4.