Skip to content

Ευεργετικές οι ιδιότητες της Μαστίχας Χίου!!

Η αυθεντική ολιστική πρόταση της Μαστίχας Χίου για την φροντίδα του πεπτικού και τη στοματική υγεία.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας φαίνεται ότι η υγεία του στόματος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την γενική υγεία και κατά συνέπεια με την γενικότερη ποιότητας ζωής ενός ατόμου. Τί καλύτερο από μια δροσερή και αναζωογονημένη στοματική κοιλότητα, γνωρίζοντας επιπροσθέτως ότι προλαμβάνει περαιτέρω δυσάρεστες καταστάσεις. Απλές καθημερινές πρακτικές που όλοι μπορούμε να εντάξουμε στην ρουτίνα μας θα διασφαλίσουν τη στοματική μας υγεία και κατ’ επέκταση θα συνεισφέρουν σε μία γενικότερη πολύ σημαντική φροντίδα και προστασία.

Παράλληλα, η υγιής πέψη αρχίζει από το στόμα, ενώ ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από συμπτώματα λόγω κακής λειτουργίας του πεπτικού τους συστήματος, παρουσιάζοντας για παράδειγμα σχετικές φλεγμονές σε έντερο και στομάχι, και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

Είναι πολύ ενδιαφέρον, να τονισθεί ότι η στοματική υγεία μπορεί να έχει άμεση επίδραση στην υγεία του εντέρου και αντίστροφα. Με άλλα λόγια η στοματική υγεία αποτελεί προϋπόθεση για ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα και μία αποτελεσματική θεραπεία θα πρέπει πάντα ξεκινά από τη στοματική κοιλότητα. Για παράδειγμα, ένα σημαντικό γεγονός που αποδεικνύει τη σύνδεση του εντέρου με το στόμα είναι ότι το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού βρίσκεται-μπορεί να βρεθεί και στα δύο σημεία. Επίσης, ούλα που αιμορραγούν είναι σημάδι περαιτέρω αναταραχής στο πεπτικό.

Μια άλλη σύνδεση αφορά τη παλινδρόμηση, όπου η μη αντιμετώπισή της οδηγεί σε καρκίνο του οισοφάγου, απώλεια δοντιών και σοβαρή ουλίτιδα. Τέλος, ασθένειες όπως ευερέθιστο έντερο, όπως η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα, μπορεί να εμφανίζουν στοματικές ενδείξεις. Από την άλλη πλευρά, διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος μπορεί να οδηγήσουν σε χρόνιες, σοβαρές παθήσεις εάν δεν διαγνωστούν και αντιμετωπιστούν εγκαίρως.

Γιατί η στοματική υγιεινή αποτελεί προϋπόθεση για ένα υγιές γαστρεντερικό

Πριν από 2.000 χρόνια, ο Ιπποκράτης είχε επισημάνει ότι «όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο» και παράλληλα είχε πει το διάσημο σοφό ρητό ότι η τροφή μας είναι το φάρμακο μας. Η πέψη ξεκινά από το στόμα με τη μάσηση και καταλήγει στο λεπτό έντερο, οπότε και θεωρείται ο φύλακας του εντέρου. Αξιοσημείωτο είναι παράλληλα το γεγονός ότι το πεπτικό σύστημα αποτελεί τον δεύτερο εγκέφαλο του οργανισμού μας, με το έντερο να θεωρείται ο «βασιλιάς των οργάνων», όντας το μεγαλύτερο ανοσολογικό όργανο στο σώμα.

Επομένως, είναι εύκολο να κατανοήσουμε την αλληλένδετη σημασία που έχει η φροντίδα του στόματος μας για την περιποίηση του γαστρεντερικού στο σύνολό του. Αρχή, στην οποία βασίστηκε το η πρώτη μάρκα υγείας (Mastiha Art of Nature) που λαμβάνει υπόψιν την παραπάνω επιχειρηματολογία και προσεγγίζει με τη φιλοσοφία αυτή το πεπτικό σύστημα συνολικά. Η φαρμακευτική διάσταση της Μαστίχας Χίου αναδεικνύεται μέσα από τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της σειράς Art of Nature, συνεισφέροντας στη νέα τάση αξιοποίησης προς το ελληνικό αυτό πολύτιμο συστατικό και έρχεται να προστατεύσει με τρόπο φυσικό ολόκληρο το πεπτικό σύστημα συμβάλλοντας στην ευεξία του.

Mastiha The Greek Superfood – Η φαρμακευτική διάσταση της Μαστίχας

Η Μαστίχα Χίου χαρακτηρίζεται από μια πολυδιάστατη φύση και έχει πολλαπλές χρήσεις και εφαρμογές. Ωστόσο η διάσταση της υγείας είναι η πλέον σημαντικότερη, αφού

αντιπροσωπεύει τις πραγματικές αξίες της μαστίχας. Η Μαστίχα Χίου αποτελεί μία φυσική τροφή ελληνικής καταγωγής και είναι προικισμένη με ιατροφαρμακευτικές ιδιότητες που έγκειται στο μοναδικό συνδυασμό περί των 80 διαφορετικών συστατικών της. Από την αρχαιότητα σε πληθώρα αναφορών, η Μαστίχα προτεινόταν και εμπεριεχόταν σε συστάσεις και θεραπευτικές συνταγές ως μέσο ανακούφισης από τις στομαχικές διαταραχές και σχετικές φλεγμονές.

Πολυάριθμες δημοσιευμένες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τις σημαντικές ευεργετικές επιδράσεις του πολύτιμου αυτού του δακρύου της ελληνικής φύσης στην υγεία μας, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί σε διεθνές επίπεδο. Η εμπεριστατωμένη δράση της Μαστίχας επιβεβαιώνεται μέσα από πρόσφατες αναγνωρίσεις από σημαντικότατους διεθνείς φορείς, όπως η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) που την έχουν χαρακτηρίσει ως φάρμακο για την συμβολή της σε ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα, καθώς και στη στοματική υγιεινή.

Αναφορικά με την πεπτική υγεία, η Μαστίχα Χίου έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα αποτελεσματικό φυσικό συστατικό που προάγει την πεπτική λειτουργία και παρέχει ανακούφιση στις πιο συχνές και κοινές γαστρεντερικές παθήσεις και σχετικά συμπτώματα από τις οποίες πάσχει πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Πιο συγκεκριμένα, ανακουφίζει από δυσπεψία, καούρα, φουσκώματα, παλινδρόμηση και επιπρόσθετα έχει τη δυνατότητα να περιορίζει τα συμπτώματα της νόσου του Κρον, του στομαχικού έλκους και του ευερέθιστου εντέρου.

Με βάση λοιπόν τα συγκεκριμένα δεδομένα η εταιρεία mastihashop, έχει αναπτύξει μια σειρά πρωτοποριακών προϊόντων, την Premium σειρά ART OF NATURE που αξιοποιεί τα αποτελέσματα κλινικών μελετών και έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τα φαρμακεία. Τα προϊόντα της σειράς Art of Nature από το mastihashop μπορούν να καταναλωθούν χωρίς κανέναν ενδοιασμό, αφού δε δημιουργούν καμία παρενέργεια και στοχεύουν τόσο στην πρόληψη όσο και στην θεραπεία. Πρόκειται για προϊόντα με συστατικά 95% φυσικής προέλευσης, χωρίς τεχνητά χρώματα και συντηρητικά, χωρίς ζάχαρη, γλουτένη και λακτόζη. Παράλληλα, είναι κατάλληλα για χορτοφάγους.

To συμπλήρωμα σκόνη μαστίχας ενδείκνυται για την ομαλή λειτουργία του εντέρου, για παράδειγμα σε προβλήματα δυσκοιλιότητας, καθώς περιέχουν ινουλίνη. Επίσης, μπορεί να χορηγηθεί αντί πρεβιοτικών βελτιώνοντας την καλή χλωρίδα του εντέρου, ενώ όταν αναμιγνύεται και καταναλώνεται με γιαούρτι, μπορεί να αντικαταστήσει τη χορήγηση προβιοτικών από το στόμα. Όσον αφορά τα μασώμενα δισκία με μαστίχα, το συμπλήρωμα αυτό ενδείκνυται ειδικότερα για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της καούρας της παλινδρόμησης (σύνδρομο IBS), καθώς και για τη θεραπεία ή πρόληψη της δυσπεψίας.

Η συμβολή της Μαστίχας Χίου στη στοματική υγιεινή

Μη ξεχνάμε ότι η Μαστίχα Χίου αποτελεί την πρώτη φυσική τσίχλα του αρχαίου κόσμου, που χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό των δοντιών και τη φρεσκάδα της αναπνοής. Σύμφωνα επίσης με σχετικές μελέτες η μάσηση της μαστίχας Χίου προκαλεί μεγαλύτερη διέγερση των σιελογόνων αδένων, ενώ παράλληλα συμβάλει στον φυσικό «αυτοκαθαρισμό» του στόματος και στην εκγύμναση των ούλων. Η μοναδική χημική της σύσταση, την καθιστά προληπτική κατά της τερηδόνας και της οδοντικής πλάκας, αφού βάση μελετών έχει την ιδιότητα να καταπολεμά τα κυριότερα παθογόνα βακτήρια όπως τα Streptococcus mutans & Porphyromonas gingivalis. Επιπρόσθετα, προλαμβάνει την ουλίτιδα και συνεισφέρει στην καταπραϋντική αντιμετώπιση της ξηροστομίας.

Αναφορικά με τα προϊόντα στοματικής υγιεινής που φιλοξενεί η μάρκα Art of Nature, περιλαμβάνει οδοντόκρεμες (φθοριούχο και μη), στοματικό διάλυμα, & dental snacks (οδοντότσικλες και παστίλιες λαιμού με μαστιχέλαιο). Οι επιλογές μέσα από το brand Art of Nature χαρίζουν δροσερή αναπνοή και έχουν ευχάριστη γεύση και αναζωογονούν σε κάθε

περίπτωση τη στοματική κοιλότητα. Για την μεγαλύτερη δυνατή επίδραση προτείνεται τα προϊόντα να χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά: βούρτσισμα δοντιών, πλύσεις με το στοματικό διάλυμα, μάσηση τσίκλας. Όλα τα προϊόντα είναι χωρίς γλουτένη και ζάχαρη και είναι κατάλληλα για άτομα άνω των 3 ετών.

mastiha_chewable_tablets

Mastiha Art of Nature: Η oλοκληρωμένη πρόταση για την φυσική φροντίδα του γαστρεντερικού συστήματος

Η Μαστίχα Χίου, εκτός από το ότι αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό θεωρείται ένα παραδοσιακό φυσικό φάρμακο για τη θεραπεία ήπιων δυσπεπτικών διαταραχών, ενώ χάρη στην ισχυρή αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδης δράση της δρα ευεργετικά στην υγεία της στοματικής κοιλότητας και φροντίζει την επιδερμίδα. Αναμφίβολα, ενδείκνυται να υιοθετήσουμε τη χρήση προϊόντων με Μαστίχα Χίου, αφού πολυάριθμα επιστημονικά στοιχεία έχουν καταδείξει ότι συμμετέχει στη διατήρηση της στοματική υγιεινής, καθώς ταυτόχρονα δρα ευεργετικά ποικιλοτρόπως σε ολόκληρο το γαστρεντερικό.

Το Brand Art of Nature είναι η μόνη σειρά προϊόντων που παρέχει μια ολιστική λύση ξεκινώντας από την στοματική υγιεινή μέχρι τη διατήρηση ενός ισορροπημένου εντερικού συστήματος. Στα πλαίσια της ολιστικής προσέγγισης, η φιλοσοφία του καινοτόμου αυτού Brand εστιάζεται στην αμοιβαία συμβολή και συνεργιστική επίδραση μεταξύ των προϊόντων στοματικής υγιεινής και συμπληρωμάτων διατροφής και στόχος της να επισημαίνει τη συσχέτιση μεταξύ στοματικής και πεπτικής υγείας.

Τόσο η στοματική όσο και η εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού αποτελούν άμεσα συνυφασμένο κομμάτι με την γενικότερη υγεία μας και η Μαστίχα Χίου, ως το απόλυτο ελληνικό Superfood, συνεισφέρει σε κάθε περίπτωση στη συνολική υγεία και συνιστάται να αποτελεί την προσθήκη στην καθημερινή μας διατροφή και προσωπική φροντίδα.

της Αργυρώς Μπουτοπούλου

MSc Γεωπόνος Επιστήμων Τροφίμων και Διατροφής

share

espa banner logo